ENKEL – Pappilan hääyö vuoden kansanmusiikkilevyksi

17.01.2017

Kansanmusiikki.fi -portaali ja Kansanmusiikki-lehti julkistivat Folklandia-risteilyllä 13.1.2017 Vuoden kansanmusiikkilevy -palkinnon. Vuoden kansanmusiikkilevy 2016 –palkinnon saivat tasapisteillä Kiharakolmio: Jupilee sekä Kansanmusiikki-instituutin julkaisema ENKEL: Pappilan hääyö.

ENKEL on neljän 90-luvulla lapsuuttaan eläneen naispelimannin yhtye, joka sai alkunsa spontaaneissa jameissa Porton lentokentällä vuonna 2013. Yhdessä soittaminen oli niin mukavaa, että pian puhuttiin jo ”maailman parhaan kiertuebändin” perustamisesta. ENKELin muusikot haluavat tuoda esiin suomalaisen kansanperinteen kiinnostavia yksityiskohtia, tanssittaa, liikuttaa, viihdyttää, vaikuttaa ja ennen kaikkea soittaa musiikkiaan monenlaisille kuulijoille.

Eteläpohjalaisilla perinnekappaleilla ja yhtyeen omilla sävellyksillä vuorotteleva debyyttilevy Pappilan hääyö on musiikillinen kokonaisuus, jossa pelimannipoljento, tarinallisuus ja yhdessä soittamisen ilo kohtaavat pilke silmäkulmassa. Raikas soitinnus ja konstailemattomat sovitukset kietovat yhteen kudelman eri aikojen ihmiskohtaloita. Rakkauden, koti-ikävän ja itsetunnon ajattomat teemat henkilöityvät niin hääyötään hermostuneesti odottavaan 1800-luvun morsiameen kuin ruotsinlaivalta itseään etsiviin nelikymppisiin.

Levy julkaistiin Folklandia-risteilyllä 8. tammikuuta 2016.

Osta Pappilan hääyö omaksesi täältä!