Konsta Jylhä -kilpailun säännöt

PELIMANNITALO, KAUSTINEN 11.–12.7.2022

KANSANMUSIIKKIKILPAILU DUOILLE

Kilpailun säännöt:

  1. Kilpailussa on vain yksi sarja. 
  2. Kilpailu on yleinen, ikärajoituksia ei ole. 
  3. Kilpailu on kansallinen. Se on tarkoitettu Suomessa asuville muusikoille.
  4. Kilpailuohjelmisto on vapaavalintainen. Ohjelmiston tulee perustua jonkun merkittävän suomalaisen viulupelimannin vanhakantaiseen tyyliin ja sävelmistöön.
  5. Osallistuva soitinyhtye on duo, joko viuluduo tai duo, jossa toinen soitin on viulu.
  6. Kaikki esitykset ovat akustisia.

Ilmoittautuneista valitaan kilpailun ensimmäisen päivän semifinaaliin enintään kymmenen duoa. Semifinaaliesityksen kesto on enintään 10 minuuttia. Kilpailun toisen päivän finaaliin valitaan kuusi duoa. Finaaliesitys voi kestää enintään 15 minuuttia. Finaaliesitys voi olla sama, osittain sama tai täysin eri kuin semifinaalissa.

Esikarsinta suoritetaan näytetallenteen perusteella. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä ilmoittautumislomake Kansanmusiikki-instituutin sivuilla. Liitteeksi ladataan mp3-muodossa oleva tallenne, joka sisältää 5–10 minuuttia musiikkia. Maksimikoko ladattavalle tallenteelle on 8 Mb. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 22.5.2022. Kilpailuun mukaan päässeille ilmoitetaan toukokuun loppuun mennessä.

Kilpailussa jaetaan palkintoina 6 000 euroa. Tuomaristo voi jakaa palkintorahat harkintansa mukaan haluamallaan tavalla.

Kilpailuun mukaan päässeiden matkakuluihin osallistutaan ja majoitus järjestetään. Kilpailun voittajat esiintyvät myös Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Jos kilpailuun osallistuva yhtye tai muusikko haluaa tarjoutua muihin esiintymisiin kansanmusiikkijuhlilla, siitä tulee sopia festivaaliorganisaation kanssa.

Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa.

Lisätiedot: kilpailun tuottaja Mari Pääkkönen, konstajylhakilpailu@gmail.com, 050-390 9794 (ma-pe 10–17)