Kansanmusiikin pedagogiikkaseminaari Kaustisella 5.2

13.01.2014

Kaustisen Pelimannitalolla järjestetään keskiviikkona 5.2. kansanmusiikkiin keskittyvä pedagogiikkaseminaari, joka on kaikille avoin. Seminaaria isännöi Kansanmusiikki-instituutti ja se on osa laajempaa Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksen (KEK) koordinoimaa strategiatyötä, jonka tuloksena saadaan kansanmusiikin ja -tanssin kentälle uusi yhteinen tavoiteohjelma 2025. Seminaarissa pohditaan kansanmusiikin asemaa tämän päivän lasten ja nuorten kasvatuksessa peruskouluissa ja musiikkioppilaitoksissa.

Keskustelijoina ovat ruotsalainen kansanmuusikko ja pedagogi Adrian Jones, Käpylän musiikkiopiston rehtori ja Suomen Musiikkioppilaitosten liiton hallituksen jäsen Raimo Päiväläinen, näppäripedagogiikan kehittäjä Mauno Järvelä, Nepalissa kansanmusiikin integroimista luokkaopetustilanteisiin tutkiva Sibelius
–Akatemian kansanmusiikin lehtori Vilma Timonen sekä OAJ:n edustaja peruskoulumaailmasta. Paneelikeskustelun vetäjänä toimii kansanmusiikin professori Hannu Saha.