Konsta Jylhä -kilpailun semifinalistit valittu

02.06.2014

Konsta Jylhä -kilpailun semifinalistit on valittu ennätyksellisen viidenkymmenen esikarsintaan osallistuneen kilpailijan joukosta. Esikarsinnan laaja kirjo ja korkea taso antavat elinvoimaisen kuvan suomalaisesta kansanlaulusta sekä perinteisen että vapaan ilmaisun osalta.

Perinteisessä sarjassa kilpailun semifinaaliin valittiin Ilona Korhonen Pukkilasta, Eeva-Liisa Kotamäki Helsingistä, Silja Palomäki Seinäjoelta, Juulia Salonen Sipoosta, Eero Turkka Kiteeltä sekä Anneli Valta-Lisitsin Lapinlahdelta. Vapaaseen sarjaan valituiksi tulivat Anna E. Karvonen Helsingistä, Noora Kauppila Helsingistä, Samuli Kiviranta Kokkolasta, Outi Pulkkinen Kirkkonummelta, Mirva Tarvainen Helsingistä sekä duot Emmi Kuittinen & Minna-Liisa Tammela eli Pajolaine sekä Maija Pokela & Jutta Rahmel eli Mekkotytöt. Ilmoittautuneista ylivoimainen enemmistö oli naisia, mikä heijastui selkeästi myös semifinalistivalintoihin.

Esikarsintaan osallistuneiden ilmaisujen lähtökohtien erilaisuus tuotti tuomaristolle haasteita. Mukaan ilmoittautui esimerkiksi useita erinomaisia folk-henkeen omia laulujaan ja omalla säestyksellään esittäneitä laulaja-lauluntekijöitä. Esikarsinnan tehnyt tuomaristo karsi nämä esitykset valittujen joukosta pois ja toivoi, että seuraavan vuoden kilpailu olisi erityisesti itse tehdyn folkin esittäjille.

Konsta Jylhä -kilpailu käydään Kaustisen Pelimannitalolla 7.-8.7. Kaustinen Folk Music Festivalin yhteydessä: semifinaali maanantaina 7.7. klo 21.00-23.30 ja finaali tiistaina 8.7. klo 16.00-19.00. Kilpailun tuomaristoon kuuluu puheenjohtaja Hannu Sahan lisäksi Heikki Laitinen sekä Anneli Asplund. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhdessä Kansanmusiikki-instituutin kanssa ja palkintoina jaetaan yhteensä 10 000 euroa.