Ilona Korhonen ja Outi Pulkkinen Konsta Jylhä -kilpailun voittoon

10.07.2014

Viidennen valtakunnallisen Konsta Jylhä -kilpailun finaali käytiin Pelimannitalossa Kaustinen Folk Music Festivalin yhteydessä tiistaina 8.7.2014. Tänä vuonna kilpailu oli suunnattu kansanlaulajille. Perinnesarjassa ensimmäisen sijan sai Ilona Korhonen Pukkilasta. Toiseksi sijoittui Silja Palomäki Seinäjoelta, kolmanneksi Eero Turkka Kiteeltä ja neljänneksi Eeva-Liisa Kotamäki Helsingistä.

Vapaan sarjan voitti Outi Pulkkinen Kirkkonummelta. Jaetulle toiselle tilalle tulivat duot Mekkotytöt eli Maija Pokela ja Jutta Rahmel sekä Pajolaine eli Emmi Kuittinen ja Minna-Liisa Tammela. Neljänneksi sijoittui Anna E. Karvonen Helsingistä. Lisäksi erityismainintoina Konsta Jylhä -rahan saivat Eeva-Liisa Kotamäki kotipaikkansa, eteläpohjalaisen tyylin tuntemuksesta sekä Silja Palomäki Näsijärven murhenäytelmä -arkkiveisun ansiollisesta esittämisestä.

Ilona Korhonen on musiikin tohtori, valmistunut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta aiheenaan Larin Paraske ja runonlaulu. Outi Pulkkinen, kokeileva äänenkäyttäjä sekä laulu- ja jouhikkoperinteen taitaja, viimeistelee taiteellista tohtorintutkintoaan Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolle.

Konsta Jylhä -kilpailun järjestää Pelimannitalo yhdessä Kansanmusiikki-instituutin kanssa. Ensimmäiseksi sijoittuneiden palkintosumma oli 2000 euroa. Yhteensä rahapalkintoja jaettiin 10 000 euroa.