Tuure Niskasen soitteet viimein nuotilla!

21.07.2014

Anna Janka-Murros (toim.): Tuure Niskasen nuottikirja
KIJ 83

Kansanmusiikki-instituutti kantaa vastuutaan mestaripelimannien perinnön esiin tuomisesta tänä vuonna nuottikirjojen muodossa. Tällä kertaa kokonaisvaltaisen esittelyn saa pielavetinen Tuure Niskanen.

Pielavetisen Tuure Niskasen viulunsoitto kulki notkeana kuin koivuinen varpu tai savolaisen leppoisa huulenheitto. Nyt oma- leimaisen mestaripelimannin tyyliä voi lähteä tavoittelemaan kuka vain kansanmusiikkipedagogi Anna Janka-Murroksen koostaman nuottikirjan opastuksella.
Kattava kirjanen esittelee Niskasen soittotyyliä sekä repertu- aaria valsseista polkkiin ja masurkoista jenkkoihin. Sen myötä täydentyy viimein myös vuonna 1970 nimettyjen ensimmäisten mestaripelimanniemme soitteita esittelevien nuottijulkaisujen sarja!

Tilaa nuottikirja täältä!