Kansanmusiikki-instituutti 40 vuotta – juhlaseminaari Kaustisella

02.10.2014

Kansanmusiikki-instituutti järjestää kaksipäiväisen avoimen ja maksuttoman juhlaseminaarin Kaustisella 28.-29.11. Seminaarissa pohditaan millaiseksi instituutin tehtäväkenttä ja toimintaympäristö muotoutuvat tulevina vuosikymmeninä. Muuttuuko kansanmusiikki? Millainen taidekäsitys läpileikkaa toimintaa tulevaisuudessa? Mitä kulttuuripoliittisia muutoksia on odotettavissa?

Seminaarin puheenvuoroissa kuullaan instituutin ystäviä, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta: mukana muun muassa Heikki Laitinen, Petri Hoppu, Kristiina Ilmonen, Outi Valo sekä Hannu Saha. Lisäksi seminaarissa keskustellaan musiikki-instituuttien tarkoituksesta ja tehtävistä laajemmin sekä tarkastellaan Suomen musiikkimuseo ry:n ensimmäisen toimintavuoden saldoa. Muita seminaarin aiheita ovat kansanmusiikkipedagogiikka, kansanmusiikin ja –tanssin tutkimus sekä Seniorikonsertit-toiminta. Tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuun puoleen väliin mennessä.

Seminaari alkaa perjantaina 28.11 klo 15.00 ja päättyy lauantaina 29.11. klo 14.30. Seminaarin ohjelma järjestetään yhteistyössä Pohjanmaan musiikin neuvottelupäivien kanssa. Ilmoittautumiset 15.11. mennessä: Silja Palomäki / 0295 330 815, silja.palomaki@minedu.fi

Seminaarin järjestää: Kansanmusiikki-instituutti / Yhteistyössä: Taiteen Edistämiskeskus & Suomen musiikkimuseo ry