Arto Anttilan kolmivuotinen toimikausi päättyi Tallarissa

01.07.2015

Arto Anttilan kolmivuotinen toimikausi kansanmusiikin ammattiyhtye Tallarin johtajana päättyi 30.6. Anttilan johtajuuden aikana yhtye on konsertoinut aktiivisesti ympäri Suomea, lanseerannut uuden kausikonserttien sarjan sekä panostanut erityisesti yhteistyöprojekteihin eri vierailevien solistien kanssa.

On ollut suurenmoista saada työskennellä loistavien muusikoiden kanssa: uusien ja vanhojen tallarilaisten, mutta myös meidän vierailijoiden ja yhteistyökummpaneiden kuten Anssi Känsälän, Arto Järvelän, Kaustisen hääkuoron, Tuomo Rannankarin, Johanna Förstin ja monen muun, kertoo Anttila.

Tallari on menestyksekkäästi luonut viime vuosina nahkaansa yhtyeen alkuperäisjäsenten eläköidyttyä yksi kerrallaan. Tallarin perustajajäsenistä kokoonpanossa soittaa enää viulisti Ritva Talvitie. Tuoreimmat jäsenet, Katri Haukilahti ja Sampo Korva ovat onnistuneesti omaksuneet Tallarin musiikillisen ajatusmaailman ja hitsaantuneet kiinteäksi osaksi yhtyeen perusrunkoa. Yhdeksi Anttilan kauden ansioista voidaankin laskea yhtyeen soinnin monipuolistumisen ja rikastumisen.

Anttila jatkaa muusikon töitä freelance-puolella Pohjanmaan taidetoimikunnalta saamansa työskentelyapurahan turvin. Hän soittaa kansanmusiikkiyhtye Freijassa sekä toimii myös Kaustisen hääkuoron johtajana. Tallarin kanssa lavalla Anttilaa kuullaan tulevaisuudessa myös varmasti.

Suomen ainoa valtionosuusjärjestelmän piiriin kuuluvan kansanmusiikkiyhtye Tallari panostaa tulevaisuudessa entistä vahvemmin vierailijoihin ja yhteistyöprojekteihin. Yhteistyötä tullaan tekemään niin kansanmusiikin eturivin ammattilaisten kuin pelimannimestareidenkin kanssa. Yhtyeen vakituinen perusrunko jatkaa toistaiseksi kolmihenkisenä, mutta lavoilla yhtye nähdään entistä runsaslukuisampana ja vaihtuvammalla kokoonpanolla. Yhtyeen johtajan tehtävät siirtyvät osittain Kansanmusiikki-instituutin johtajalle Matti Hakamäelle.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla Tallari esiintyy tapansa mukaan aktiivisesti. Juhlilla kuullaan Tallarilta yli kymmenen konserttia perinteisestä pelimannimusiikista lastenmusiikkiin, vanhaan iskelmään ja cross over -projekteihin. Tiistaina yhtye esiintyy Anssi Känsälän kanssa Rautavaaran laulujen parissa sekä Ritva Talvitien sävellys- ja sovituskonsertissa, torstaina solistivieraina ovat Tuomo Rannankari lastenteltalla sekä Johanna Försti Iholla salissa, perjantaina esitellään kansanmusiikkimestareiden Erkki Rankaviidan sekä Viljami Niittykosken musiikkia koontikonserteissa ja lauantaina vuorossa on kaustislaista pelimannimusiikkia soittosalissa ja hilpeähenkinen kansanmusiikkikaraoke myöhemmin illalla Café Mondossa.