Konsta Jylhä -kilpailu 2016 palaa Konsta Jylhän musiikkiin

26.02.2016

Seitsemäs valtakunnallinen Konsta Jylhä -kilpailu järjestetään Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 11.-12.7.2016. Vuoden 2016 kilpailu on tarkoitettu pienyhtyeille, ja aiheena ovat Konsta Jylhän sävellykset.

”Tänä vuonna kilpailu palaa ikään kuin juurilleen ja haluaa nostaa jälleen esiin kilpailulle nimensä antaneen mestaripelimannin ällistyttävän monipuolista ja komeaa sävellystuotantoa.” kertoo tuomariston puheenjohtaja Hannu Saha. Teemaltaan vuosittain vaihtelevassa kilpailussa on edellisvuosina kilpailtu mm. folk-laulussa.

Kilpailussa esitettävän musiikin tulee olla Konsta Jylhän sävellyksiä. Jylhän musiikkia voi tulkita perinteisemmin tai vapaammin, ja osa musiikista voi olla Jylhän sävellysten pohjalta luotua omaa musiikkia. Ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa kilpailua ei ole jaettu perinteiseen ja vapaaseen sarjaan, vaan sarja on kaikille sama. Ikärajoituksia yhtyeen jäsenille ei myöskään ole. Yhtyeessä tulee olla 2-4 jäsentä, ja kaikki esitykset ovat akustisia.

Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa. Tuomaristoon kuuluvat johtaja Hannu Saha (pj), emeritusprofessori Heikki Laitinen sekä kansanmuusikko, lehtori Pauliina Syrjälä.

Kilpailun esikarsinta suoritetaan näytetallenteen perusteella. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Kansanmusiikki-instituutin verkkosivuilta löytyvä lomake 15.4. mennessä.

Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa, ja sen säännöt löytyvät osoitteesta www.kansanmusiikki-instituutti.fi

More info:

Matti Hakamäki
Manager, Finnish Folk Music Institute
040 358 8921
matti.hakamaki@kaustinen.fi

Kuva: Katri Somerjoki ja Stefanos Hirvonen Konsta Jylhä -kilpailun finaalissa 2015. Kansanmusiikki-instituutin arkisto/Lauri Oino.