Yhdeksän yhtyettä Konsta Jylhä -kilpailun semifinaaliin

18.05.2016

Konsta Jylhä -kilpailun tuomaristo on suorittanut kilpailun alkukarsinnan valitsemalla yhdeksän pienyhtyettä mukaan semifinaaliin. Tämän vuoden kilpailun teemana ovat Konsta Jylhän sävellykset ja aiemmista vuosista poiketen kilpailussa on vain yksi sarja.

Semifinaaliin valituiksi tulivat Alina ja Ilkka (Alina Järvelä ja Ilkka Heinonen) Duo Törmälä & Teirikangas (Mira Törmälä ja Saija Teirikangas), Elsa Krohn (Teemu Eerola, Antti Korhola ja Sanna Salonen), Fretboard Boyz (Martin Gripentrog ja Jussi-Pekka Piirainen), Hepa Halme & Pekko Käppi, Kiharakolmio (Antti Paalanen, Heikki Korkeakoski, Juhani Lautamaja, Timo Saukko), NAM-trio (Timo Kiprianoff, Piia Kleemola ja Marita Ylevä), Sorbattjin (Joonas Ojajärvi ja Jenni Venäläinen) sekä Teho (Tero Hyväluoma ja Esko Järvelä).

– Kilpailun karsinta toi esille hienon kirjon erilaisia näkemyksiä Konsta Jylhän upeaan sävellystuotantoon. Mukaan valitut pienyhtyeet ovat lähtökohdiltaan niin erilaisia, että kilvan myötä näkemyksemme Konsta Jylhän musiikista laajenee ja monipuolistuu, kertoo tuomariston puheenjohtaja Hannu Saha.

Konsta Jylhä -kilpailu käydään Pelimannitalolla 11.-12.7. Kaustinen Folk Music Festivalin yhteydessä. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat puheenjohtaja Hannu Sahan lisäksi Heikki Laitinen sekä Pauliina Syrjälä. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa ja palkintoina jaetaan yhteensä 10 000 euroa.

Kuvassa Heta Kaisto ja Petteri Mäkiniemi Konsta Jylhä -kilpailussa 2015. Kansanmusiikki-instituutin arkisto/Lauri Oino.