Konsta Jylhä -kilpailun 2017 ilmoittautuminen käynnissä

18.01.2017

Kahdeksas valtakunnallinen Konsta Jylhä -kilpailu järjestetään 50. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla 10.–11.7.2017.

Vuoden 2017 kilpailuun saavat osallistua 2–4 hengen pienyhtyeet vapaalla ohjelmistolla ja soittimistolla, kunhan esitettävä musiikki on instrumentaalista, akustista ja kansanmusiikkia, joko perinteistä tai uutta.

”Konsta Jylhä -kilpailusta on tullut tärkeä näyttämö suomalaiselle kansanmusiikille. Vuodesta 2010 alkaen on Kaustisen Pelimannitalossa kuultu hienoja esityksiä yhtyeiltä ja sooloina, instrumentaalista musiikkia ja lauluesityksiä. Kilpa on osoittanut suomalaisen kansanmusiikin huikean taitotason ja moninaisuuden. Tämän vuoden kilpailulta odotamme erityisesti linkkejä perinteeseen, vaikka kyseessä olisi uusikin musiikki”, kertoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Hannu Saha.

Teemaltaan vuosittain vaihtelevassa kilpailussa on edellisvuosina kilpailtu mm. perinnelaulussa, folk-laulussa ja Konsta Jylhän sävellysten tulkinnassa.

Kilpailun esikarsinta suoritetaan näytetallenteen perusteella. Kilpailuun ilmoittaudutaan Kansanmusiikki-instituutin verkkosivuilla, josta löytyvät myös kilpailun säännöt. Ilmoittautuminen on käynnissä 18.1.–15.4.

Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa.

Kilpailun ilmoittautumislomakkeeseen

More info:
Miia Palomäki
tuottaja
konstajylhakilpailu@gmail.com
044 353 9827

Matti Hakamäki
Manager, Finnish Folk Music Institute
040 358 8921
matti.hakamaki@kaustinen.fi

 

Kuva: Konsta Jylhä -kilpailun 2016 voittajaduo Teho (Esko Järvelä ja Tero Hyväluoma). Lauri Oino/Kansanmusiikki-instituutin arkisto.