MäSä-duo Konsta Jylhä -kilpailun voittoon

11.07.2017

Kahdeksannen valtakunnallisen Konsta Jylhä -kilpailun finaali käytiin Pelimannitalossa Kaustinen Folk Music Festivalin yhteydessä tiistaina 11.7.2017. Tänä vuonna kilpailu oli suunnattu uutta tai vanhaa kansanmusiikkia esittäville pienyhtyeille.

Kilpailu käytiin yhdessä sarjassa, jossa myös uudella musiikilla tuli olla selkeä linkki perinteeseen. Tiivistunnelmaisen ja korkeatasoisen kilpailun voittajaksi selviytyi lapualais-kaustislainen MäSä-duo. Yhtyeen yllätyksellisyys ja vuorovaikutus yleisön kanssa vakuutti tuomariston.

Toiseksi kilpailussa valittiin Luomuduo (Sakari Keipi ja Olli Sippola) ja kolmanneksi Poja! (Esko Grundström, Tero Pajunen ja Tomas Takolander). Neljänneksi sijoittui Pohjola Project (Timo Alakotila, Pauliina Pajala ja Antti Pohjola) ja viides sija jaettiin yhtyeille NBB (Mikko Malmivaara, Joonas Ojajärvi ja Esa Satomaa) ja Terhi & Juho (Terhi Puronaho ja Juho Puronaho).

Konsta Jylhä -kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa. Palkintosummana jaettiin yhteensä 10 000€, josta voittaja ja toiseksi sijoittunut yhtye saivat saman summan 2500€.