Uusi laitos Rauno Niemisen Jouhikko-kirjasta

14.11.2017

Rauno Niemisen uraauurtavasta Jouhikko-kirjasta on julkaistu toinen, uudistettu laitos yhteistyössä Sibelius-Akatemian ja Kansanmusiikki-instituutin kanssa.

Jouhikko– The Bowed Lyre -kirjan ensimmäinen painos julkaistiin vuonna 2007. Kirja myytiin loppuun kuudessa kuukaudessa. Uudistetussa laitoksessa on uusi englanninkielinen käännös, ja nuotinnokset on toimitettu uuteen soittajalle helppolukuiseen muotoon. Kirjan liitteenä on CD-levy, jossa on kaikki alkuperäiset historialliset jouhikkoäänitteet.

Kirjaan on koottu kaikki tiedossa olevat historialliset jouhikkonuotinnokset, joita on yhteensä 98 sävelmästä. Kirjan liite-cd:llä ovat myös alkuperäiset fonografi- ja parlografilieriöille sekä arkistolevylle tallennetut jouhikkosävelmät; tarjolla on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla seitsemää jouhikonsoittajaa sadan vuoden takaa 46 äänitteellä. Kirjassa on tietoja jouhikon historiasta, soittajista ja soittotyyleistä sekä soitto-ohjeet. Lisäksi kirjassa on jouhikon käyttö- ja huolto-ohjeet sekä tietoa jouhikonsoiton nykyisistä käytännöistä.

Jouhikko-kirjaa on saatavana Kansanmusiikki-instituutin verkkokaupasta.