Kansanmusiikin ja kansantanssin päivä 9.5.

09.05.2018

Keskiviikkona 9.5. vietetään toista kertaa kansallista Kansanmusiikin ja kansantanssin päivää. Kansanmusiikki-instituutti viettää päivää muun muassa viemällä kansanmusiikkia kouluihin. Samanaikaiseen Eurooppa-päivään sopivasti ollaan kansainvälisissä tunnelmissa: tänään kahdeksan luokallista Vetelin keskuskoulun oppilaita pääsee soittamaan eteläafrikkalaisia marimboja.

Tutkijavieraamme Suzanne Wedeking bloggaa aiheeseen liittyen:
http://kansanmusiikki-instituutti.fi/blog/2018/05/09/for-the-love-of-music/

Kansanmusiikkia  on viety lukuvuoden 2017-2018 aikana Halsuan, Kaustisen ja Vetelin kouluihin opetus- ja kulttuuriministeriön lastenkulttuurin kärkihankerahoituksella rahoittamassa Koulumusiikkia perhonjokilaaksolaisittain -hankkeessa. Marimbat ovat päätyneet Kaustiselle Taiken ja Suomen Kulttuurirahaston tukeman johannesburgilaisen St. Stithian’s -koulun marimbaorkesterin kanssa tehtävän yhteistyöhankkeen tuloksena.

https://www.kansanmusiikkikansantanssi.fi/omapaiva

Kuvassa Mauno Järvelä ohjaa marimbatyöpajaa Kaustisen Järvelän koululla. Kuva Lauri Oino/Kansanmusiikki-instituutin arkisto.