Elävä perintö Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla: Suomalainen metsäsuhde

06.07.2019

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla esitellään musiikki- ja tanssiperinteen lisäksi aineettoman kulttuuriperinnön ilmiötä myös muilta elämänalueilta. Tämän vuoden festivaaleilla esittäytyvät kansallisen aineettoman kulttuuriperinnön luettelon kohteista suomalainen metsäsuhde, Kukkolankosken siiankalastus sekä suomalainen saunakulttuuri.

Mitä kaikkea metsä merkitsee suomalaisille? Jollekin se on sienestystä, toiselle kestävää metsänhoitoa, kolmannelle jokamiehenoikeuksista nauttimista.

Kansanmusiikkijuhlilla metsään mennään jo varaslähdöllä, kun avajaispäivää edeltävänä sunnuntaina 7.7. järjestetään tunnelmallinen yövaellus luonnonhelmassa.

Maanantaina 8.7. Juhlapihalla avataan yhteisöteos ”Elävän perinnön puu”, jonka oksille yleisöä pyydetään ripustamaan itselleen tärkeitä perintöilmiöitä. Elävän perinnön puun äärellä jututettavana myös Anna-Kaisa Koski Suomen metsämuseo Lustosta. Iholla-salissa musiikintekijä ja lintumies Jimmy Träskelin availee konsertissaan ”Havaintovihkon sivuilta” pelimanniuden ja luontoharrastuksen yhteyksiä.

https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/wiki/Suomalainen_mets%C3%A4suhde