Perinnemusiikkia Vetelistä Emma-ehdokkaana

12.12.2019

Kansanmusiikki-instituutin julkaisema Tero Hyväluoman ja Matias Tynin Perinnemusiikkia Vetelistä on valittu vuoden 2019 Etno-Emma-ehdokkaaksi. Emma-palkinnot jaetaan Emma-gaalassa 8.2.2020.

Perhonjokilaakson viuluperinne ei rajoitu Kaustiseen, vaan myös naapuripitäjissä kuten Vetelissä on ollut vahvoja ja omaperäisiä soittajia, kuten Tikkakosken and Saaren sukujen pelimannit, ja hienoja kappaleita, joista jotkut ovat hyvin vähän tunnettuja helmiä. Monipuolisen veteliläislähtöisen viulutaiturin Tero Hyväluoman (mm. Hyväluoma Group, Frigg, Teho, Haaga Folk Machine) pitkäaikainen työ oman kotikuntansa viuluperinteen tutkimisessa saa kruunukseen 16 kappaleen levyllisen veteliläisen viulismin aarteita.

Hyväluoma aloitti kartoittamisen jo 2009 tavoitteenaan kerätä kaikki Vetelissä tallennettu pelimannimusiikki. Hän on aiemmin julkaissut materiaalista kaksi nuottikirjaa, joissa käsitellään myös paikkakunnan tyylipiirteitä ja pelimannihistoriaa. Perinnemusiikkia Vetelistä ‑levyllä Hyväluomaa tämmää harmonilla toinen veteliläissyntyinen monitaituri Matias Tyni (mm. Viitasen Piia, Topi Saha).

Osta levy

Levyn kansikuva

Etno-Emma-ehdokkaat