Konsta Jylhä -kilpailun semifinalistit selvillä

08.06.2022

Yhdennentoista valtakunnallisen kansanmusiikin Konsta Jylhä -kilpailun semifinaalissa on mukana viisi yhtyettä. Kahden vuoden koronatauon jälkeen tänä vuonna kisailemassa ovat duot, joissa ainakin toinen soitin on viulu. Ohjelmistot perustuvat lisäksi jonkun merkittävän viulupelimannin vanhakantaiseen tyyliin ja sävelmistöön.

Semifinaaliyhtyeet ovat:

Antti ja Esko Järvelä

Duo Rällä

Eva Väljaots & Robbie Sherratt

I Fäälan

Luomuduo

Konsta Jylhä -kilpailun semifinaali käydään maanantaina 11.7 ja finaali tiistaina 12.7 Pelimannitalossa Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yhteydessä. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat puheenjohtaja, FT Hannu Sahan lisäksi emeritusprofessori Heikki Laitinen sekä viulisti Kreeta-Maria Kentala. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa, ja palkintoina jaetaan yhteensä 6000 euroa.

More info:

Mari Pääkkönen

tuottaja, Konsta Jylhä -kilpailu

konstajylhakilpailu@gmail.com

+358 50 3909 794

Kuva: The Mystic revelation of Teppo Repo Konsta Jylhä -kilpailussa 2018. Lauri Oino/Kansanmusiikki-instituutin arkisto.