Konsta Jylhä ‑kilpailun teemana improvisaatio

13.01.2024

Kolmastoista valtakunnallinen Konsta Jylhä ‑kilpailu kisataan 8.–9.7.2024 Pelimannitalossa Kaustisella. Tämän vuoden kisan teemana on improvisaatio, ja kilpailu on kohdistettu akustisella soittimella esiintyville sooloesiintyjille. Ohjelmalla on oltava vahva linkki Suomen ja/tai lähialueiden kansanmusiikkiperinteeseen.

”Konsta Jylhä -kilpailu on vuosittainen kansanmusiikkimme huippukatselmus. Tänä vuonna se on ihan uudella tavalla mielenkiintoinen, kun kilpailussa sooloillaan omasta päästä eli soitellaan kansanmusiikin vuoden teeman mukaisesti mielijohteisesti perinteistä poimituin vaikuttein”, toteaa kilpailun tuomariston puheenjohtaja Hannu Saha.

Kilpailun esikarsintaan osallistutaan tallenteella. Ilmoittautuneista valitaan kilpailun ensimmäisen päivän semifinaaliin maanantaina 8.7. enintään kymmenen muusikkoa ja toisen päivän finaaliin tiistaina 9.7. kuusi muusikkoa. Esikarsintaan ilmoittautuminen on käynnissä 30.4. asti. Pelimannitalon ja Kansanmusiikki-instituutin järjestämässä kilpailussa jaetaan palkintoina 6000 euroa. Vuoden 2024 kilpailu on kolmastoista; ensimmäisen kerran kilpailu järjestettiin vuonna 2010. Viimevuotisen pienyhtyeille kohdistetun kilpailun voitti Enkel.

Katso säännöt ja tarkemmat ohjeet kilpailun nettisivulta