Konsta Jylhä –kilpailun aiheena tänä vuonna folk-laulu

27.02.2015

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla järjestetään 6.-7.7.2015 valtakunnallinen Konsta Jylhä –kilpailu. Jo kuudennen kerran järjestettävän kilpailun aiheena on tänä vuonna folk-laulu ja siinä on kaksi sarjaa: perinne ja vapaa. Kumpikin sarja on yleinen ja ikärajoituksia ei ole.

Tuomariston puheenjohtajan Hannu Sahan mukaan tämän vuoden kilpailun ajatuksena on nostaa folk-laulun asemaa suomalaisella musiikkikentällä, mutta myös toisaalta vastata viime vuoden kansanlaulu-aiheisen kilpailun herättämään palautteeseen.

– Viime vuoden kansanlaulu-aiheiseen kilpailuun ilmoittautui myös useita erinomaisia folk-henkeen omia laulujaan ja omalla säestyksellään esittäneitä laulaja-lauluntekijöitä. Tuomaristo karsi silloin nämä esitykset valittujen joukosta pois ja toivoi, että itse tehdyn folkin esittäjille järjestettäisiin vuonna 2015 kokonaan oma kilpailu, toteaa Saha.

Konsta Jylhä -kilpailun esikarsinta suoritetaan näytetallenteen perusteella. Kilpailuun osallistutaan täyttämällä Kansamusiikki-instituutin internet-sivuilta löytyvä lomake viimeistään huhtikuun 15. päivä.

Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa ja sen säännöt löytyvät osoitteesta www.kansanmusiikki-instituutti.fi