Vasemmalta Elias Kentala (viulu) , Aarne Järvelä (soittaa puusta veistettyä pientä viulua), Johannes Järvelä (viulu) ja Veikko Sylvester Järvelä (harmonikka).

Julkaisut

Kansanmusiikki-instituutti on Suomen suurin kansanmusiikkiaiheisten kirjojen ja levyjen julkaisija. Olemme julkaisseet lähes 150 äänitettä ja yli 100 kirja- ja nuottijulkaisua. Lisäksi toimitamme yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliiton kanssa neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Kansanmusiikki-lehteä.

Julkaisujemme joukossa on mm. kansanmusiikkisoittimien soitto-oppaita, Mestaripelimannien ja muiden tunnettujen kansansoittajien nuottikirjoja, Näppärinuotteja sekä kansanmusiikkia käsitteleviä tutkimuksia. Äänitteillä soivat harvinaisemmat kansansoittimet, kuten munniharppu ja jouhikko, mestaripelimannien upeat soolot, historialliset amerikansuomalaiset tallenteet ja uudemman kansanmusiikin mielikuvitukselliset tuotokset.

Julkaisuja voi ostaa Kansantaiteenkeskuksen myymälästä tai verkkokaupastamme. Voit tiedustella myös Kansanmusiikki-instituutin julkaisemien lehtien vanhoja vuosikertoja tai yksittäisiä numeroita.

Yhteisölähtöisyys on keskeistä myös julkaisutoiminnassamme. Ota yhteyttä, jos suunnittelet suomalaiseen kansanmusiikkiin tai kansantanssiin liittyvää julkaisua, katsotaan, sopiiko projektisi ohjelmaamme!