Kaustislaisen perinteen suojelutyöpaja 29.10.

22.10.2018

Maanantaina 29.10 klo 17.00–18.30 Kansantaiteenkeskuksen museosalissa järjestetään Kaustislaisen viulunsoiton Unesco-prosessiin liittyvä avoin tilaisuus Yhteisöjen suojelutyöpaja I.

Tilaisuus on ensimmäinen yhteensä viiden avoimen työpajan sarjasta. Työpajat tullaan järjestämään tämän ja ensi vuoden aikana. Työpajojen tarkoituksena on, että kaikkien, joille perinne jotain merkitsee, ääni kuuluu niin Unesco-hakemuksessa kuin siihen kuuluvan perinteen suojeluohjelman suunnittelussa.

Ensimmäisessä työpajassa pohditaan yhdessä sitä, millaisia uhkia ja haasteita perinteen säilymiseen kohdistuu ja mitkä mahdollisuudet ja voimavarat tukevat perinteen säilymistä. Lisäksi hahmotellaan periaatteet ja aikataulua Kaustislaisen viulunsoiton suojeluohjelman laatimiselle.

Mukaan työpajatoimintaan ja keskusteluihin tahdotaan kaikki, jotka haluavat asiaan osallistua. Siis lämpimästi tervetuloa!