Konsta Jylhä -kilpailu ensi kesänä laulajille

26.03.2014

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla järjestetään ensi kesänä valtakunnallinen Konsta Jylhä -kilpailu viidennen kerran. Puolipyöreän juhlavuoden kunniaksi kilpailu tekee irtioton aiempien vuosien käytäntöihin. Soitinmusiikin sijaan vuoden 2014 kilpailu on suunnattu kansanlaulajille ja siinä on kaksi sarjaa: perinne ja vapaa. Kumpikin sarja on yleinen, ikärajoituksia ei ole.

Tuomariston puheenjohtaja Hannu Sahan sanoin tämän vuoden kilpailuissa halutaan nostaa esille sekä perinteisen että perinnettä uudistavan laulun voimaa.

-Toivomme runsasta osanottoa eri puolilta Suomea. Kilpailuun odotetaan niin ammattilaisia, sellaiseksi opiskelevia kuin muitakin rahvaan laulajia.

Kilpailu on kansallinen, se on tarkoitettu Suomessa asuville laulajille ja muusikoille. Näytetallenne tulee lähettää huhtikuun 15. päivään mennessä Kansanmusiikki-instituuttiin. Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa ja sen säännöt löytyvät osoitteesta
www.pelimannitalo.fi