Seniorikonsertit tähtäävät valtakunnallisuuteen

11.04.2014

Kansanmusiikki-instituutti ry on saanut 20 000 euron apurahan Seniorikonsertit-hankkeelle.
Suomen kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan maakuntarahaston myöntämä avustus toimii perustana uuden valtakunnallisen kulttuuritoiminnan käynnistämiselle. Apurahan turvin on tarkoitus järjestää ammattilaiskonsertteja Keski-Pohjanmaan palvelu- ja vanhainkoteihin. Seniorikonserttien nimellä kulkevalle toiminnalle perustetaan vielä kevään aikana oma yhdistys, joka pyrkii jatkossa valtiontuen piiriin koululaiskonsertteja järjestävän Konserttikeskus ry:n tavoin.

Konserttitoiminnan laajentamista varten perustetaan valtakunnallinen asiantuntijaryhmä. Asiakkaiden näkökulmasta tuetuille konserteille on suuri tarve, sillä laitosten vuotuiset virkistystoimintaan varatut määrärahat ovat usein olemattomia. Kansanmusiikki-instituutti ry:n hallinnoima ammattiyhtye Tallari toimii pilotissa isäntäorkesterina.