Konsta Jylhä –kilpailuun ennätysmäärä osanottajia

08.05.2014

Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla järjestettävään Konsta Jylhä –kilpailuun on saapunut ennätysmäärä osallistumisia. Tänä vuonna poikkeuksellisesti kansanlaulajille suunnattu kilpailu on kiinnostanut runsaslukuisesti niin kansanmusiikkialan harrastajia kuin ammattilaisiakin.

– 51 osallistujaa ja kilpailunäytteiden monipuolisuus osoittavat hienosti miten rikasta maamme kansanlauluperinne on. Ja mikä tärkeintä, se elää ja kukoistaa edelleen tässä päivässä persoonallisten taiteilijoiden käsittelyssä, kertoo Kansanmusiikki-instituutin johtaja Matti Hakamäki.

Kilpailun esikarsinta suoritetaan toukokuun aikana ja loppukilpailu pidetään Kaustisella 7.-8. heinäkuuta. Kilpailun järjestää Pelimannitalo yhteistyössä Kansanmusiikki-instituutin kanssa. Kilpailussa jaetaan palkintoina 10 000 euroa.