Sekapohjalainen bändi kurkistaa kutsuvasti Suomineidon helman alta

21.07.2014

5/5

KICD 119

Kansanmusiikki-instituutin viimeisin yhtyejulkaisu on nuorekkaan pohjalaisen yhtyeen ensilevytys. Miia Palomäen (viulu, laulu), Arttu Mäkelän (kitara, laulu), Lauri Kotamäen (haitari, laulu), Sampsa Kujalan (kontrabasso, laulu) ja Tapio Miettisen (mandoliini, laulu) muodostaman yhtyeen raikas ja rempseä ote elää levyn raidoilla siinä missä keikoillakin!

Levyn yksitoista raitaa koostuvat kokonaisuudessaan yhtyeen omista sävelmistä ja lauluista. Vuoroin pidättelemättömän hurjat ja vastustamattoman herkät sävelet saavat värikkäissä kansissa kylkeensä pohjalaisella rehellisyydellä rustattuja mielenmaisemia runojen ja hajatelmien muodossa. 5/5 tarjoilee kokonaisvaltaisen elämyksen, joka ei jätä kylmäksi!

Yhtyeestä on sanottu seuraavaa:

Upouusi sekapohjalainen bändi kurkistaa kutsuvasti Suomineidon helman alta, houkutellen sinne seurakseen Ameriikan syvän etelän kurttuisat blues-ukot ja siniruohoa sirpillään huitovat appalakkipäiset emännät. Vuorossa on uudet jamit. Lännen kultaraitilla helma heilahtaa.
Kiirehdi iloitsemaan oi kuulija, kukaan meistä ei nuorene. Ihmiskuntaa yhdistävä tekijä on kurttu – kenellä ennemmin, kenellä myöhemmin. Eteläpohojalaasen lakeuren sointi kiirii valtameren taa ja takaisin. Turhaan ei neito nuori (incognito) ole luonnehtinut yhtyettä lausuen – musiikkia heinänkorsi suussa ja taivas pään päällä, tekee mieli heiluttaa tissejä hanurin tahtiin!

– Ville Kangas

Osta levy täältä!