Haku Seniorikonsertit -hankkeen esiintyjäksi

25.08.2014

Kansanmusiikki-instituutti julistaa avoimen haun Seniorikonsertit-hankkeen konserttien esiintyjäksi.

Seniorikonsertit-hankkeessa kehitetään koulukonserttitoiminnan kaltaista järjestelmää hoitolaitoksissa ja tuetussa palveluasumisessa asuvien vanhusten konserttitoimintaan. Hankkeen ensi vaiheessa toimintaa kehitetään Keski-Pohjanmaalla syksyn 2014 ja kevään 2015 aikana.

Kysymykseen tulevat sooloesiintyjät ja pienet 2–3 hengen kokoonpanot. Mukaan valitaan 2–3 esiintyjää/ryhmää. Hakua ei ole rajattu alueella asuviin esiintyjiin, mutta odotettavissa olevat matkakulut vaikuttavat valintoihin merkittävästi. Musiikinlajeja ei ole lähtökohtaisesti rajattu, mutta sähköisen äänentoiston käyttäminen on käytännössä mahdollista vain hyvin rajallisesti.  Konserttiohjelman kesto on 30–45 min. Konsertteja pyritään järjestämään 5–7 esiintyjää kohden loppusyksyllä 2014 ja keväällä 2015.

Konserttikohtaiset palkkiot lomakorvauksineen ovat 110–160 € / henkilö kokoonpanon koosta ja konserttien jaksottumisesta riippuen. Toiminimelle maksettaessa palkkioon lisätään 25 %. Matkakulut korvataan.

Hakemus on vapaamuotoinen, ja siitä tulisi löytyä vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

– kokoonpanon jäsenet, instrumentit ja musiikkityyli

– kuvaus kokoonpanon tähän tarkoitukseen suunnitteleman konsertin sisällöstä ja miten siinä huomioidaan kohderyhmä ja esiintymisolosuhteet

– mahdollinen kokemus vastaavantyyppisistä konserteista

– tarvittava tekniikka ja esiintymisjärjestelyt

– mistä käsin kokoonpano toimii ja liikkumisjärjestelyt

Hakemukselle eduksi on muutaman minuutin videonäyte hakijan esiintymisestä. Videosta arvioidaan musiikillista sisältöä ja esiintymistaitoa, ei videon teknistä laatua. Parhaassa tapauksessa video on esiintymistilanteesta ja antaa käsityksen myös vuorovaikutuksesta yleisön kanssa. Videon voi toimittaa hakemuksen liitteenä, tai se voi olla Youtube- tai vastaava nettivideo, jonka nettiosoite tms. hakutiedot on kerrottu hakemuksessa.

Hakemukseen voi liittää tiiviit (max 1 sivu) kokoonpanon jäsenten cv:t. Lisäksi voi lähettää enintään kaksi musiikkinäytettä mp3-tiedostona.

Hakemuksia ja liitteitä ei palauteta.

Hakuaika päättyy 22.9. klo 16.

Hakemukset sähköpostilla:

lauri.oino (miuku) kaustinen.fi

tai postitse:

Kansanmusiikki-instituutti

Lauri Oino

Jyväskyläntie 3

69600 Kaustinen

lisätiedot: Lauri Oino, lauri.oino (miuku) kaustinen.fi, 050-350 4600