Tiedote: Kansanmusiikki-instituutti hakee esiintyjiä vanhainkoteihin

25.08.2014

Kansanmusiikki-instituutti palkkaa Seniorikonsertit-hankkeeseensa 2–3 sooloesiintyjää tai pientä yhtyettä tekemään tulevan syksyn ja kevään aikana pieniä kiertueita vanhusten asumisyksiköihin Keski-Pohjanmaalla.

”Tämä on erinomainen tilaisuus keskipohjalaisille muusikoille saada työtilaisuuksia hyvinvointisektorille, jossa kysyntä taiteilijoiden osaamiselle kasvaa sitä mukaa, kun tutkimustietoa taiteen hyvinvointia ja jopa terveyttä edistävistä vaikutuksista tulee lisää”, toteaa Kansanmusiikki-instituutin johtaja Matti Hakamäki.

Seniorikonsertit-hankkeen tavoitteena on kehittää jo vuosikymmenet toiminutta ja vakiintunutta koulukonserttijärjestelmää vastaava järjestelmä myös vanhainkotikonserttien toteuttamiseen. Monivuotiseksi ja valtakunnalliseksi suunnitellun hankkeen ensi vaihe toteutetaan Keski-Pohjanmaalla maakuntarahaston avustuksen turvin. Alkuvaiheen jälkeen toiminnan on tarkoitus siirtyä kesällä kansanmusiikkijuhlilla perustetulle Seniorikonsertit-yhdistykselle.

Vaikka päämääränä on ammattimaisen musiikin tarjonnan organisoiminen ja lisääminen vanhusten hoitolaitoksissa, tarkoituksena ei ole syrjäyttää järjestöjen ja yksittäisten ihmisten vapaaehtoistyönä tuottamaa virkistystoimintaa. ”Päinvastoin, suunnittelemme, että toiminnan organisoituminen tulee ennen pitkää antamaan uusia eväitä myös vapaaehtoismuusikkojen arvokkaalle toiminnalle ja tukemaan sitä”, toteaa Hakamäki.

Esiintyjähaku on käynnissä 22.9. asti