Suomen Kansansoitinmuseossa soi

01.10.2014

Suomen kansansoitinmuseossa pilotoidaan marraskuun aikana toiminnallisia Soiva museo -esittelyjä. Esittely ja opetuspaketti nivoutuvat Kansansoitinmuseossa esillä olevaan Perhonjokilaakson kansanmusiikin historiasta kertovaan perusnäyttelyyn, joka on avattu vuonna 2010 Kansantaiteenkeskuksessa Kaustisella. Esittelykokonaisuutta testataan Kaustisen keskuskoulun ja päiväkodin eri ryhmille. Saatujen kokemusten pohjalta museolle luodaan toiminnallisia työkaluja, joita voidaan helposti muunnella myöhemmin erilaisten ja eri-ikäisten ryhmien toiveisiin ja tarpeisiin.

– Hankkeen avulla pyrimme tuomaan museon toimintaa ja sisältöä lähemmäs paikallisia ihmisiä. Yllättävän harva paikkakunnalla tai maakunnassa ymmärtää tai tuntee Kansansoitinmuseon todellisen arvon ja merkityksen, kertoo museonhoitaja Maria-Elisa Marjusaari Kansanmusiikki-instituutista.

Soiva museo –hankkeeseen Suomen Kansansoitin museo on saanut rahoituksen Museovirastolta. Kohderyhmänä ovat erityisesti lapset ja nuoret.