Seniorikonsertit-hankkeen esiintyjät valittu

20.10.2014

Kansanmusiikki-instituutin Seniorikonsertit-hankkeen esiintyjähakuun tuli määräaikaan mennessä 29 hakemusta ryhmiltä ja yksittäisiltä esiintyjiltä. Haku oli korkeatasoinen ja mitat täyttäviä esiintyjiä tai ryhmiä oli runsaasti. Esiintyjiksi valittiin kolme duoa: Mirja Turkkila-Glad ja Tapani Riippa (Kokkola), Duo Jenna ja Emilia (Jenna Hiipakka ja Emilia Mäkelä, Jyväskylä) sekä Sanna Widjeskog ja Marianne Oivo (Veteli-Kaustinen). Näiden lisäksi Seniorikonsertit-hankkeen järjestämissä konserteissa esiintyy Tallari-kansanmusiikkiyhtye. Konsertit toteutuvat pääosin tulevan vuoden alkupuoliskolla.

Seniorikonsertit-hankkeen tavoitteena on kehittää jo vuosikymmenet toiminutta ja vakiintunutta koulukonserttijärjestelmää vastaava järjestelmä myös vanhainkotikonserttien toteuttamiseen. Monivuotiseksi ja valtakunnalliseksi suunnitellun hankkeen ensi vaihe toteutetaan Keski-Pohjanmaalla maakuntarahaston avustuksen turvin. Alkuvaiheen jälkeen toiminnan on tarkoitus siirtyä kesällä kansanmusiikkijuhlilla perustetulle Seniorikonsertit-yhdistykselle.