Kansanmusiikki-instituutti 40 vuotta – juhlaseminaarin ohjelma julkaistu

03.11.2014

Kansanmusiikki-instituutti järjestää kaksipäiväisen avoimen ja maksuttoman juhlaseminaarin Kaustisella 28.-29.11. Seminaarissa pohditaan millaiseksi instituutin tehtäväkenttä ja toimintaympäristö muotoutuvat tulevina vuosikymmeninä. Muuttuuko kansanmusiikki? Millainen taidekäsitys läpileikkaa toimintaa tulevaisuudessa? Mitä kulttuuripoliittisia muutoksia on odotettavissa?

Seminaarin ohjelma täältä: Kansanmusiikki-instituutti 40 vuotta seminaari ohjelma

Seminaarin puheenvuoroissa kuullaan instituutin ystäviä, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita vuosien varrelta: mukana muun muassa Heikki Laitinen, Petri Hoppu, Kristiina Ilmonen, Outi Valo sekä Hannu Saha. Lisäksi seminaarissa keskustellaan musiikki-instituuttien tarkoituksesta ja tehtävistä laajemmin sekä tarkastellaan Suomen musiikkimuseo ry:n ensimmäisen toimintavuoden saldoa. Muita seminaarin aiheita ovat kansanmusiikkipedagogiikka, kansanmusiikin ja –tanssin tutkimus sekä Seniorikonsertit-toiminta. Tarkempi ohjelma julkaistaan lokakuun puoleen väliin mennessä.

Seminaari alkaa perjantaina 28.11 klo 15.00 ja päättyy lauantaina 29.11. klo 14.30. Seminaarin ohjelma järjestetään yhteistyössä Pohjanmaan musiikin neuvottelupäivien kanssa. Ilmoittautumiset 15.11. mennessä: Silja Palomäki / 0295 330 815, silja.palomaki@minedu.fi

Seminaarin järjestää: Kansanmusiikki-instituutti / Yhteistyössä: Taiteen Edistämiskeskus & Suomen musiikkimuseo ry