”Viimeinen paimensoittaja” Teppo Repo esillä Kansansoitinmuseossa

08.07.2016

Suomen kansansoitinmuseossa avautuu tunnetuinta paimenpuhaltimien soittajaamme Teppo (Teodor) Repoa (1886–1962) esittelevä näyttelykokonaisuus Kansanmusiikkijuhlien puhallinteeman merkeissä. Inkeriläislähtöinen Repo oli multi-instrumentalisti, joka soitti ja rakensi itämerensuomalaisten kansojen lähes kadonneita paimenpuhaltimia ja myös sävelsi itse.

Tiistaina 12.7. klo 14 Museosalissa Minna Hokan osallistavassa konsertissa tutustutaan perinnepuhaltimien luonnikkaaseen olemukseen. Klo 16 soitinrakentaja ja ‑tutkija, TaiT Rauno Nieminen esittelee soivalla luennollaan paimenpuhaltimia, Repoa ja hänen musiikkiaan.

Kansansoitinmuseon perusnäyttely esittelee Perhonjokilaakson kansanmusiikin historiaa 1800-luvun lopulta aina festivaalien syntyyn asti.

Suomen kansansoitinmuseo Kansantaiteenkeskuksessa avoinna Kansanmusiikkijuhlien ajan 11.-16.7. klo 10–21, muutoin arkisin klo 11–15.

 

Kuvassa Teppo Repo esiintymässä Tukholman Skansenilla. Rauno Niemisen kuvakokoelma.