Pelimanni 8bit: ensimmäinen suomalainen mobiili-kansanmusiikkipeli

22.06.2017

Kansanmusiikki-instituutti edistää suomalaista kansanmusiikkia uusin keinoin julkaisemalla Kaustisen kansanmusiikkijuhlien 50-vuotisjuhlan kunniaksi ensimmäisen kansanmusiikkiaiheisen mobiilipelin. Julkaisuvastaava Jimmy Träskelinin suunnittelema Pelimanni 8bit ‑mobiilitasohyppelypeli on saanut riemastuneen vastaanoton kansanmusiikki- ja retropeliväen keskuudessa heti sen tultua saataville Applen App Storeen ja Google Play -kauppaan.

Android- ja iOS -puhelimille ja tableteille tehty peli esittelee nuoren viulupelimanni Friitin, joka lähtee seikkailuun halki järviseutujen ja lakeuksien kohti uljasta tavoitettaan, Mestaripelimannin arvonimeä. Matkallaan Friiti kohtaa toinen toistaan taitavampia pelimanneja Hauranmaasta Näkkiin, ja pelin henki on selvä: soita tai tule soitetuksi!

Pelimanni 8bit on toteutettu entisaikojen tasohyppelyiden hengessä. Träskelinin uljaita retrografiikoita ja suomalaisesta kansanmytologiasta ammentavaa tunnelmaa säestävät Antti Janka-Murroksen riemastuttavat pelimusiikkisovitukset enemmän ja vähemmän tutuista pelimannikappaleista.

Ensijulkaisu sisältää kahdeksan kiperää tasohyppelykenttää, joista jokainen esittelee uuden vastustajan, taidokkaan pelimannin, jolta nuori Friiti voi joko oppia uutta tai saada nöyryyttävän opetuksen.

Juhannuksen aikaan ilmestyvän päivityksen myötä peliin julkaistaan myös sen ensimmäinen laajennus: juhannuksen erikoiskenttä, joka on pelattavissa rajoitetun ajan.

Pelimanni 8bit paketoi suomalaisen perinnemusiikin ja mielenmaiseman pikselikuosiin, joka paitsi viihdyttää, myös vie edustamaansa kulttuuria ylpeydellä maailmalle. Pelin sisältö ponnistaa tiukasti kansanmusiikin maailmasta: eteenpäin pääsee toteuttamalla pelimannimusiikin säilymisen ja kehittymisen turvannutta mestari-kisälli-mallia, ja lopussa häämöttävä Mestaripelimanni‑titteli on suomalaisen kansanmusiikin arvostetuin huomionosoitus, jonka Kaustisen kansanmusiikkijuhlat myöntänyt vuodesta 1970 alkaen merkittäville suomalaisen kansanmusiikkiperinteen kantajille.

Ilmaiseksi ladattavissa oleva peli on toteutettu englannin kielellä kansainvälistä yleisöä ajatellen.

Jimmy Träskelin esittelee peliä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla ainakin torstaina 13.7.

 

Lisätiedot ja haastattelut:

Jimmy Träskelin

050 3286870

jimmy.traskelin@gmail.com

www.pelimanni8bit.fi

pressikuvat:

http://www.pelimanni8bit.fi/press/