Tallari kiertää Yhdysvalloissa / Tallari touring the U.S.

17.09.2019

Kansanmusiikkiyhtye Tallari vierailijanaan Jimmy Träskelin kiertää syyskuun lopussa Yhdysvaltojen suomalaisseutuja kahdentoista päivän ajan. Neljästätoista keikasta ensimmäiset viisi ovat Finn Fest ‑festivaalilla Farmingtonissa, Novissa ja Detroitissa. Kiertue jatkuu Madisonissa, Hancockissa ja Chassellissa ja huipentuu kolmeen keikkaan Chicagossa. Kiertuekokoonpanossa ovat Träskelinin lisäksi Katri Haukilahti ja Sampo Korva. Kiertueella he esittävät kesällä julkaistun amerikansuomalaisten lauluperintöä esittelevän Lähtölaulu-levyn materiaalia.

”Tallari ja Kansanmusiikki-instituutti ovat aikanaan tehneet pioneerityötä amerikansuomalaisen perinteen parissa, ja sitä on hienoa päästä jatkamaan”, Sampo Korva iloitsee.

Kiertueen yhteydessä julkaistaan englanninnos Simo Westerholmin vuonna 1983 toimittamasta uraauurtavasta Reisaavaisen laulu Ameriikkaan ‑laulukirjasta, johon Westerholm kokosi siirtolaislauluja suomalaisista ja amerikkalaisista arkistolähteistä. Käännös on tehty Wisconsin-Madisonin yliopiston pohjoismaiden tutkimuksen professori Thomas A. DuBois’n johdolla, ja sen julkaisevat University of Wisconsinin Press ja Kansanmusiikki-instituutti yhdessä.

 

The folk music group Tallari with Jimmy Träskelin will spend twelve days touring the historical Finnish immigrant regions of the U.S. in the end of September. First five apperarances will be on the Finn Fest festival in Farmington, Novi and Detroit. They will continue to Madison, Hancock and Chassell and finish with three concerts in Chicago. The touring line-up will be Katri Haukilahti and Sampo Korva together with Träskelin. They will be performing material from the cd Lähtölaulu (Departure song), published in July, presenting the song tradition of the Finnish Americans.

”Tallari and Finnish Folk Music Institute have earlier pioneered in working with Finnish American song tradition, and we are happy to have an opportunity to continue that work”, says Sampo Korva.

The tour celebrates the publishing of an English translation of the seminal songbook Reisaavaisen laulu Amerikkaan from 1983, containing immigrant songs collected by Simo Westerholm from both Finnish and American archives. The translation project is led by Thomas A. DuBois, the professor of Scandinavian studies in Wisconsin-Madison University. The book will be published jointly by University of Wisconsin Press and Finnish Folk Music Institute.