Kymmenen yhtyettä Konsta Jylhä -kilpailussa 2023

13.06.2023

Perinteinen, korkeatasoinen Konsta Jylhä -kilpailu järjestetään vuosittain osana Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ohjelmaa. Nyt jo 12. kerran järjestettävä kilpailu on tänä vuonna tarkoitettu pienyhtyeille (2–4 jäsentä). Kilpailun semifinaali käydään kymmenen yhtyeen voimin maanantaina 10.7 klo 19.00 ja kuuden yhtyeen finaali heti seuraavana päivänä, tiistaina 11.7 klo 16.00. Molempina päivinä yhtyeet kilpailevat festivaalialueella sijaitsevassa Pelimannitalossa.

Kilpailun esikarsintaan osallistui kaikkiaan 16 yhtyettä, joista semifinaaliin valittiin kymmenen. Valinnan suoritti kilpailun tuomaristo Hannu Saha (puheenjohtaja), Heikki Laitinen ja Piia Kleemola-Välimäki. Valituiksi Konsta Jylhä -kilpailun 2023 semifinaaliin tulivat:

  1. Aino & Miihkali (Nummi-Pusula)
  2. ENKEL (Alavus-Alahärmä-Helsinki)
  3. Figelit (Helsinki)
  4. Fiulittaret (Veteli)
  5. Folk Band Thalamus (Päijät-Häme)
  6. Holopainen/Ojajärvi (Helsinki-Outokumpu)
  7. NOOLI (Helsinki-Espoo-Kaustinen)
  8. Olkkari-trio (Helsinki)
  9. Teija Niku & Juha Kujanpää (Helsinki)
  10. Tulikettu (Kuopio)

Kilpailun tuomaristo korosti, että esikarsintaan osallistuneiden yhtyeiden taso oli hyvin korkea ja semifinaaliin pääsijöiden valinta vaikea.

– Kilpailun osanottajamäärä oli suuri ja osallistujien lähtökohdat kansanmusiikin esittämiseen ilahduttavan moninaiset. Siksi yhtyeiden vertailu oli varsin haastavaa. Pienyhtye antaa syvällisen mahdollisuuden päästä kohti kansanmusiikin ydintä. Mukavaa on nähdä joukossa myös useita duoja, tiivisti tuomariston puheenjohtaja Hannu Saha.

Kilpailun järjestää Kansanmusiikki-instituutti yhteistyössä Pelimannitalon kanssa. Kilpailussa jaetaan palkintoina 6000 €. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan!

Lisätiedot:

Henna Leisiö, tuottaja

044-5245693

henna.leisio@gmail.com

Kuva: Konsta Jylhä -kilpailun 2018 voittaja Aoide onniteltavana. Kuva Lauri Oino.