Kansanmusiikki-instituutti 50-vuotta -juhlaseminaari 6.6.

10.04.2024

Kansanmusiikki-instituutti on vaikuttanut viimeisen 50 vuoden ajan merkittävästi niin kansanmusiikin saralla kuin laajemminkin muun muassa arkisto-, julkaisu-, tutkimus- ja koulutustoimintansa kautta. Instituutin juhlaseminaarissa torstaina 6.6. tarkastellaan menneiden vuosikymmenien saavutuksia mutta visioidaan rohkeasti myös tulevaa. Mikä on alan ja Kansanmusiikki-instituutin asema tulevina vuosina? Mikä on kansanmusiikin rooli ja merkitys yhteisöjen identiteetin ja ylisukupolvisen arvonluonnin näkökulmasta mutta myös kansallisen omakuvan piirtäjänä?

Seminaarin puhujina ovat muun muassa Heikki Laitinen, Hannu Saha, Outi Valo, Vilma Timonen, Heidi Henriikka Mäkelä sekä Matti Hakamäki. Lisäksi seminaarin paneelikeskusteluissa kuullaan vaikuttajia ja asiantuntijoita koko kansanmusiikki- ja kansantanssikentän laajuudelta.

Avoin ja maksuton seminaari järjestetään Kaustisella Kansantaiteenkeskuksessa. Seminaari lähetetään myös suoratoistona Kansanmusiikki-instituutin Youtube-kanavalla. Seminaarin järjestämistä tukee Suomen kulttuurirahaston Keski-Pohjanmaan rahasto.