Luovuus ja elinvoima Keski-Pohjanmaa-seminaarin aiheena

05.07.2016

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yhteydessä jo neljättä kertaa pidettävä Keski-Pohjanmaa-seminaari keskittyy tuttuun tapaan maakunnallisiin aiheisiin, tällä kertaa luovuuden näkökulmasta. Puhujina perjantain 15.7. Isse keskipohjalaisittain – luovuutta ja elinvoimaa -seminaarissa ovat professori Arto Haveri Tampereen yliopistosta ja ”luovuuden asiamies” Mato Valtonen. Haverin puheenvuorossa fokus on tulevaisuuden elinvoimaisessa kunnassa ja maakunnassa, kun taas Valtosen puheenvuorossa käsitellään luovuuden ja motivaation merkitystä kriittisenä osana yrityksen ja kunnan menestystä.

Seminaari alkaa klo 11.15 kansanmusiikkiyhtye Tallarin esityksellä. Tilaisuuden juontaa Keskipohjanmaan päätoimittaja Kauko Palola. Ääneen pääsevät tervehdyspuheenvuorojen myötä myös Kaustisen kunta, Keski-Pohjanmaan liitto, Pirityiset ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlat. Seminaari päättyy kirjanjulkistukseen ja maljannostajaisiin klo 14.30 – seminaarin yhteydessä julkaistaan Kaustisen kunnan kustantama kirja Elämää naiivin taiteen parissa – Maija ja Volker Dallmeierien naiivin taiteen kokoelma.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Keski-Pohjanmaan liitto, Kaustisen kunta, Pirityiset ry, Pro Kaustinen ry (Kaustinen Folk Music Festival), Kansanmusiikki-instituutti ja Keskipohjanmaa.

Seminaari on maksuton. Ilmoittautumiset ma 11.7. mennessä: Sini Keränen, sini.keranen@kaustinen.net, p. 040 1729 566.