Konsta Jylhä -kilpailun semifinalistit valittu

03.06.2024

Perinteinen Konsta Jylhä -kilpailu järjestetään vuosittain osana Kaustisen kansanmusiikkijuhlien ohjelmaa. Nyt jo 13. kerran järjestettävä kilpailu on tänä vuonna tarkoitettu soolosoittajille. Kilpailun semifinaali käydään Pelimannitalossa kymmenen osallistujan voimin maanantaina 8.7 klo 19 ja finaali kuuden soittajan kesken heti seuraavana päivänä, tiistaina 9.7 klo 16.

– Tämän vuoden kilpailun teemana on solistinen perinteisiin pohjautuva improvisointi ja muuntelu, niin kutsuttu omasta päästä soitto. Sehän on myös kansanmusiikkivuotemme teema. Tuomaristona saimme iloita, että kilpaan haki ennätysmäärä osallistujia, peräti 24, ja taso oli todella korkea. Moninaisuutta riitti moneen tasoon: eri soittimia oli mukana melkein parikymmentä, perinteiden lähtökohtia oli haettu monilta eri suunnilta, soittotekniikat, tyylit ja tyylittelyt varioivat kiitettävästi. Tulossa on semifinaalissa ja finaalissa musiikillisen persoonallisuuden riemujuhlat, toteaa kilpailun tuomariston puheenjohtaja Hannu Saha.

Esikarsinta tapahtui äänitteiden perusteella. Vuoden 2024 kilpailun semifinaaliin selvisivät:

Senni Heiskanen (Kruunupyy)

Mimmi Laaksonen (Espoo)

Matti Laitinen (Lahti)

Mikko Malmivaara (Helsinki)

Janne Ojajärvi (Joensuu)

Pihla Perämäki (Helsinki)

J-P Piirainen (Porvoo)

Onni Rajaniemi (Vantaa)

Carolina Stenbäck (Helsinki)

Jenni Venäläinen (Kuopio)

Kuva: Konsta Jylhä -kilpailun 2023 voittaja Enkel. Kuva Risto Savolainen.